€ 149,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

De Fuel Cell X7 is een bouwdoos voor een waterstof aangedreven auto. Groene energie!

Een brandstofcel is een milieuvriendelijke energiebron die grote beloftes voor de toekomst inhoudt. Met deze prijs-winnende bouwdoos maak je een auto die loopt op waterstofgas door gebruik te maken van een unieke omkeerbare brandstofcel. Kijk zelf hoe een auto kan rijden zonder fossiele brandstoffen!

Om te beginnen gebruik je de brandstofcel om water te scheiden in waterstof en zuurstofgas. Daarna sluit je de motor aan en gebruikt de brandstofcel deze gassen om electriciteit te produceren die de auto voortbeweegt over vloer of tafel. Het enige restant product is schoon water.

Het speciale membraan in de brandstofcel maakt het mogelijk om zowel water te splitsen in waterstof en zuurstof en deze twee gassen te combineren tot water. Een omkeerbare brandstofcel. Sommige brandstofcellen, zoals deze, gebruiken geen fossiele brandstoffen en worden daarom beschouwd als milieuvriendelijk.

De fullcolor (engelstalige) handleiding is 16 pagina's dik en geeft duidelijke stap-voor-stap instructies en wetenschappelijke uitleg. Ontdek meer over brandstofcellen en andere alternatieve energiebronnen en maak je eigen waterstof aangedreven auto!

Voor de experimenten heb je 1 liter gedestilleerd water nodig (bv. bij drogisterijen en apothekers te koop) en 2 AA batterijen.

De set kan onder begeleiding van een volwassene vanaf 10 jaar gebruikt worden.


| Meer

Informatie:

Merk
: Thames & Kosmos
Leeftijd
: 10+ jaar

Opties:

Voorraad

1

€ 149,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.