€ 239,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Bouw en programmeer robots met dit complete robotica systeem. Met behulp van sensoren, motoren, een core controller en honderden snap-together bouwstukken kunt u de instructies volgen om tien verschillende robots in elkaar te zetten. Met de veelzijdige onderdelen kunt u ook robots maken volgens uw eigen ontwerpen.

Dit leuke robotica-curriculum begint met instructies voor het bouwen van eenvoudige robots, waarbij je leert hoe je de sensoren kunt gebruiken om de robots te besturen. Bouw een ultrasone robot die obstakels kan ontwijken, een tekenrobot en een touchsensorrobot. Ga verder met complexere robots die meerdere functies hebben, zoals een balschietende robot, een kruipende robot en een grijpende robot. Bouw een robotarm die voorwerpen kan oppakken, een butlerrobot, een robot die in de richting van een lichtbron zal draaien, en een coole schorpioenrobot.

Nadat je alle robotmodellen in de instructies onder de knie hebt, heb je de tools en kennis die je nodig hebt om verder te gaan en je eigen verbazingwekkende robotcreaties te bouwen en te programmeren.

De robots kunnen direct in realtime worden bestuurd en geprogrammeerd om reeksen commando's uit te voeren met behulp van een eenvoudig te gebruiken, gratis te downloaden app op iOS- of Android®-tablets en Windows-pc's. De mobiele app maakt draadloos verbinding met de core controller via een Bluetooth verbinding. De pc-app maakt verbinding met de core controller via een USB-kabel. De app maakt gebruik van de open source visuele blokprogrammeringsbibliotheek Google Blockly, waarmee je eenvoudig en snel kunt programmeren.

Een 64 pagina's tellende, full-color (engelstalige) handleiding bevat stap-voor-stap geïllustreerde bouwinstructies en instructies die uitleggen hoe alle robotmodellen geprogrammeerd en bediend moeten worden.

Robotcomponenten:
Ultrasone sensor
De ogen van je robot! De ultrasone sensor helpt uw robot afstanden te meten en te bepalen waar objecten zich bevinden. Met behulp van de core controller is de ultrasone sensor in staat om een object te detecteren en de nabijheid ervan te meten. Technisch gezien werkt hij als een sonarsysteem: een geluid wordt uitgezonden en weer ontvangen als het van obstakels stuitert.

Lichtsensor
Detecteer de lichtintensiteit! De lichtsensor helpt uw robot te "zien". Het stelt uw robot in staat om onderscheid te maken tussen licht en donker, maar ook om de lichtintensiteit in een ruimte of de lichtintensiteit van verschillende kleuren te bepalen.

Aanraaksensor
De vingers van je robot! De aanraaksensor meet informatie die voortkomt uit fysiek contact met objecten, waardoor uw robot de dingen voor zich "voelt"! De sensor kan enkele of meerdere toetsaanslagen detecteren en rapporteert terug naar de core controller, die beslist wat te doen volgens het programma. De kit bevat twee aanraaksensoren.

Precisiemotor
Neem precieze stappen! Dankzij de twee precisiemotoren kan uw robot nauwkeurige en krachtige stappen zetten met volledige motorbesturing! De kit bevat twee servomotoren.

Tandwielmotor
Rijdt uw robots! De twee motoren brengen uw robots in beweging: Sluit de motoren aan op tandwielen, wielen en andere onderdelen om uw robots op vele manieren te bewegen. De kit bevat twee reguliere motoren.

CB1 Core controller
Het brein, de oren en de stem van je robot! De CB1 core controller verbindt de app op uw tablet draadloos met de motoren, sensoren, microfoon, luidspreker en LED's.

Luidspreker
De stem van je robot! Met de in de core controller geïntegreerde luidspreker kunt u uw robots programmeren om geluiden te maken.

Geluidssensor
De oren van je robot! Er is een microfoon op de core controller die geluiden kan detecteren. U kunt uw robot programmeren om te reageren. Dus als je één keer in je handen klapt, kan het één ding betekenen, en als je twee keer klapt, kan het iets anders betekenen. De geluidssensor is in staat om geluidsniveaus te meten rond 3-6 kHz, waar het menselijk oor het gevoeligst is.

U zult verder nog nodig hebben: 6 AA-batterijen (1,5 volt, type AA/LR6) of 6 oplaadbare AA-batterijen (1,2 volt, type AA, HR6/KR6); Tablet en/of PC met internettoegang. Als je een externe gelijkstroombron wilt gebruiken, dan wordt een 5V 2,5A gelijkstroomvoeding aanbevolen.

Vereist een tablet met iOS of Android. Controleer de app stores op compatibiliteit en apparaatvereisten.

PC-vereisten voor desktop app:
De desktop app wordt niet op alle computers ondersteund. Een Windows desktop- of laptop-pc met USB 2.0/3.0-poort en internetverbinding zijn vereist. De CB1 Blockly Desktop applicatie is ontwikkeld op Windows 10. Er wordt verwacht dat het werkt op Windows 7 of hoger, maar de compatibiliteit kan niet op alle computers worden geverifieerd. Minimale systeemvereisten: Dual core processor, 2,4 GHz (i5- of i7 Intel-processor of AMD-equivalent); 4 GB RAM; 100 MB vrije ruimte op de harde schijf voor de applicatiebestanden; 802,11g/n draadloos (voor laptops; WPA2-ondersteuning vereist); 19-inch LCD-monitor (voor desktops)

| Meer

Informatie:

Merk
Thames & Kosmos
Leeftijd
12+ jaar

Foto('s):

Video('s): Intro Robotics Workshop van Thames & Kosmos
€ 239,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag