€ 119,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Robotica is een groot, spannend en soms overweldigend interdisciplinair gebied met relaties tot natuurkunde, techniek en informatica. Deze kit geeft kinderen een eenvoudige en leuke introductie tot robotica waarmee ze acht verschillende gemotoriseerde machines kunnen bouwen die worden bestuurd door programma's en een ultrasone geluidssensor. Kinderen coderen de programma's met behulp van een eenvoudige, visuele programmeerapplicatie op een tablet of smartphone, die verbinding maakt met de robotmodellen via een draadloze Bluetooth-verbinding.

De ultrasone sensor werkt volgens hetzelfde principe als sonar. Hij zendt geluidsgolven uit, die op voorwerpen weerkaatsen. De sensor interpreteert de echo's die erop terugkomen en detecteert op basis daarvan objecten in het pad van de sensor. Met behulp van de interface van de app kunt u de robots die u bouwt zo programmeren dat ze zich gedragen op basis van de feedback die afkomstig is van de ultrasone sensor.

Bouw een humanoïde robot die op twee poten naar voren loopt en draait om obstakels in zijn pad te vermijden. Een geweldig hertenkever-model beweegt zich naar achteren of naar voren in reactie op een obstakel en opent en sluit zijn tang. Bouw een grappig krokodillenmodel dat met zijn staart kronkelt als er geen voorwerp in het zicht is, maar dan zijn reusachtige kaken opent als er een voorwerp in de buurt komt. Met behulp van een extra smartphone en tablet kun je zelfs een schattig klein spionagebotje in elkaar hacken dat rondzwerft en video's terugstuurt naar het scherm van de tablet. Een cool model met dubbele rotor draait zijn rotorbladen 90 graden. Je kunt ook andere leuke robots in elkaar zetten, waaronder een robo-dog en een robo-dino. Nadat je hebt geleerd hoe de technologie werkt, kun je je eigen robots bouwen en programmeren met behulp van de 230 bouwstenen van de kit.

Een geïllustreerde 64 pagina's tellende stap-voor-stap (engelstallige) handleiding helpt kinderen bij het in elkaar zetten van alle modellen en leert hen over robotica in de echte wereld. De visuele programmeertaal maakt het mogelijk om de motoren van de robots op verschillende tijdstippen, verschillende vermogensniveaus, in verschillende richtingen en in reactie op de gegevens van de sensor te bedienen. Hiervoor is een tablet of smartphone met iOS of Android nodig. Controleer de app stores voor compatibiliteit en apparaatvereisten. Verder nodig 3 AA batterijen (1.5-volt, type AA/LR6) of 3 AA oplaadbare batterijen (1.2-volt, tyep AA, HR6/KR6).

Vanwege de Engelse taal zullen kinderen tot een jaar of 12 zeker hulp nodig hebben van een volwassene, maar het is erg leuk om samen aan te werken.

| Meer

Informatie:

Merk
Thames & Kosmos
Leeftijd
10+ jaar

Video('s): Robotics: smart machines
€ 119,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.