ÔéČ┬á54,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
De regelmatige veelvlakken worden ook wel Platonische lichamen genoemd, dit komt doordat ze ontdekt zijn door Plato. Pythagoras wist 520 v.Chr. al van het bestaan van drie van de vijf regelmatige veelvlakken af: het viervlak, het zesvlak (kubus) en het twaalfvlak. Plato bracht de vijf regelmatige veelvlakken in verband met de vijf kosmische bouwstenen van de wereld: vuur, lucht, water, aarde en hemelmaterie.

Tetraëder, Kubus, Octaëder, Dodecaëder, Icosaëder en aanverwante figuren kunnen met de messing staafjes gemaakt worden. Aan de binnenzijde van deze figuren onstaan door ingespannen kleurige snoeren nieuwe geometrische figuren. De handleiding (Duits & Engels) laat met vele plaatjes de klassieke geometrie tot leven komen. Helpt het ruimtelijk inzicht te vergroten.

Het geleverde materiaal is voldoende voor de bouw van een Icosaëder of Dodecaëder. De drie kleinere modellen (Tetraeder, Kubus en Octaeder) kunnen gelijktijdig gebouwe worden.

Figuren tot ca. 30 cm groot.

Meer achtergrond over Platonische lichamen (oftwel regelmatige veelvlakken) op nl.wikipedia.org/wiki/Regelmatig_veelvlak.

Informatie:

Merk
Kraul
Leeftijd
14+ jaar

ÔéČ┬á54,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.