€ 42,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Auto die rijdt door het branden van een waxine lichtje.

Deze kit demonstreert de directe omzetting van warmte in elektrische energie via het Seebeck effect. Net als bij zonnepanelen wordt elektriciteit opgewekt zonder zichtbare bewegende delen. Atomaire trillingen van warmte genereren de kracht waardoor de auto rijdt .    

Het principe is vergelijkbaar met de manier waarop nucleaire ruimtesondes worden aangedreven - alleen gebruik je een kaars in plaats van radioactief materiaal. Bouw de auto en zet hem op een glad oppervlak. Vul het reservoir met water en steek het meegeleverde waxine lichtje aan. Na een minuut of zo zal het resulterende temperatuurverschil genoeg energie produceren om de auto te laten rijden. U kunt de snelheid van de auto verhogen door het gebruik van kouder water of het toevoegen van ijsblokjes. U kunt de auto rechtdoor of in cirkels laten rijden door het aanpassen van het voorwiel .


De bouwdoos bevat alle benodigde onderdelen en de bouwtekening. Hij is eenvoudig in elkaar te zetten met handgereedschap (kruiskop schroevedraaier).

De Candle Car is niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar. Als je hem aanzet moet je dezelfde veiligheidsmaatregelen nemen als bij een normale open vlam. Nooit gebruiken zonder koelwater toe te voegen.

Kit voor knutselaars ouder dan 14 jaar; 10 x 10 cm; 230 g

De gebruiksaanwijzing is engels- en duitstalig en geïllustreerd.

Informatie:

Merk
Kraul
Leeftijd
14+ jaar

Foto('s):

Video('s): Rijdende Candle Car
€ 42,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.